2023 Billeder

MidtVest Juleafslutning november 2023

Influenza, glat føre og andre uforudsigelige ting havde desværre gjort indhug i de tilmeldte 35 personer til juleafslutningen, men heldigvis havde de 28 fremmødte taget det gode julehumør med, og det blev en rigtig hyggelig aften. Gløgg og æbleskiver var der i sagens natur rigeligt af, og der blev gået til skiverne med god appetit. Da alle var mætte, var det tid til jule-banko, og vi var da lige ved at tro, at Søren havde overtaget Bent’s plade fra sidste år, for ikke mindre end 3 præmier landede foran ham – men trods alt var der også andre heldige, der kunne gå hjem med chokolade, juleøl eller MG-vin. Efter spillet sluttede vi af med kaffe og småkager – og snak ad libitum. Det gik så godt, at der først ved 22-tiden var almindeligt opbrud. Tak til alle fremmødte for en dejlig aften, og tak til alle, der i løbet af året har deltaget i klubaftener, picnicture, løb, torsdagstræf og hvad der ellers har stået på programmet. Det er jo i fællesskab, at vi skal få det hele til at fungere.
En rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle – og vi glæder os til at se Jer igen i 2024.


Midt-Vest Klubaften Oktober 2023

28 personer havde denne oktoberaften fundet vej til klublokalet i Autogalleriet i Herning. Her havde Leo fået lavet en aftale med sin ven Freddy Pedersen om et foredrag omkring en MC tur til Balkan i september 2022. Leo og Freddy kender hinanden fra de glade motorsportsdage, hvor Freddy var co-driver for Jens Mulvad fra Holstebro, og Leo var deres mekaniker.
Freddy er en alsidig herre, som ud over motorcykler interesserer sig – selvfølgelig for motorsport, – men også for gamle biler, og i høj grad for andre lande og kulturer – og han er bl.a. formand for Tange Sø Veteranklub, ligesom motorcykelture på Cuba og andre eksotiske steder indgår i CV’et. Freddy havde sammensat et interessant og morsomt foredrag om turen til Balkan, som han deltog i sammen med en blandet flok MC entusiaster, krydret med flotte billeder og anekdoter om turen, naturen, kulturen, diverse uheld undervejs og interessante mennesker, som de mødte og kom ind på livet af, både i storbyer og i små landsbyer. Efter turen var det tid til spørgsmål og uddybning, inden kaffen blev fundet frem. Leo kvitterede for foredraget med et par flasker god vin, og mon ikke også der blev udvekslet minder om de gode gamle motorsportsdage under kaffen.
De traditionelle franskbrødsmadder – og lidt kage – blev sat til livs sammen med kaffen, mens snakken gik livligt, og først ved lidt i 22-tiden var der almindeligt opbrud. Tak til Freddy for et interessant foredrag og til alle fremmødte for en rigtig hyggelig aften.


Midt-Vest Klubaften september 2023

25 personer mødte op til efterårs/vintersæsonen 2023’s første klubaften, hvor der stod stumpemarked/bytteaften på programmet. Og der blev kigget og lyttet, snakket og vurderet mens stumper mm skiftede hænder. Og mens dette stod på, var der travlt i køkkenet med kaffebrygning, franskbrøds-madder og udskæring af Birgitta’s medbragte kringle. Den var go’ – tusind tak Birgitta. Undervejs måtte vi også lige forbi sikringsskabet, som ikke brød sig om at have to kaffemaskiner kørende ad gangen. Men alt endte lykkeligt – kaffen var i orden, franskbrødsmadderne ligeså, og kringlen satte prikken over i’et. Og mens alt dette blev nydt til fulde, gik snakken livligt indtil ved 21-tiden, hvor der var almindeligt opbrud, og det var tid til oprydning og opvask. Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Midt-Vest Torsdagstræf Trehøje Bakker August 2023

Det var lidt en satsning, da vi tidligt forår havde henlagt dette torsdagstræf til Trehøje Bakker – for der er ikke meget at krybe i læ ved, hvis vejret er dårligt. Men sandelig, om ikke vejrguderne var med os denne gang. Mildt vejr, sol og hvide skyer. 10 biler dukkede op i løbet af aftenen, heriblandt en blå Midget tilhørende Mia og Michael Flade fra Barde, som stærkt overvejede at blive nye medlemmer i klubben. Vi håber, at lysten til et medlemskab blev yderligere forstærket i løbet af aftenen. Der var dømt hygge ad libitum – nogle havde madpakke med, andre nøjedes med kaffe og kage, alt imens snakken gik livligt. Og smukkere omgivelser at hygge sig i skal man lede længe efter. Pragtfuld udsigt! Som aftenen faldt på, blev det dog køligere, og vinden tog til, så ved 20-tiden var der almindeligt opbrud. Tak til alle for en rigtig hyggelig aften.


Midt-Vest Grill-komsammen juni 2023

Tina og Knud Erik i Søndbjerg havde tilbudt at stå for årets grill-komsammen, og for om muligt at trække rigtigt mange til Søndbjerg havde vi valgt at lægge begivenheden lørdag til middag frem for en torsdag aften. Til trods herfor var tilslutningen desværre ikke overvældende, men vi, der deltog, havde en rigtig hyggelig og festlig dag. Grillkullene var ved at være varme, da vi kom, og snart duftede og sydede det fra bøffer, pølser, grillspyd og hvad har vi. Bordene var dækket i værkstedet, og her var også et dejligt salatbord stillet frem. Der blev gået til mad og drikke med god appetit og tørst, alt imens snakken gik livligt. Da alle var mætte og resterne ryddet væk, var det tid til at besigtige bedriften og de skønne omgivelser, vi var på havevandring og på besøg i Søndbjergs Mini Gårdbutik, samt i nabohuset, som tidligere har været beboet af Knud Erik’s mor. Fyldt op med masser af indtryk var det efterhånden blevet kaffetid med jordbærkage af egne jordbær – UHM, hvor det smagte. Vi kvitterede for en helt igennem hyggelig og dejlig dag med en plakette, som Knud Erik nok finder plads til blandt de mange emaljeskilte, som i forvejen pryder værkstedet. Tusind tak til Tina og Knud Erik, og til de fremmødte for en herlig dag.


Midt-Vest Klassisk Køredag 2023
  1. juni – Grundlovsdag – Fars Dag – Klassisk Køredag – og i år havde Carsten Thorgaard bestemt sig for at genoptage traditionen med at arrangere en klassisk køretur/picnictur. Vejrguderne tilsmilede os, og det blev en herlig dag i det forårsgrønne Midt- og Vestjylland. Vi mødtes ved Carsten’s hal på Albækvej 18, og herfra gik turen ad små MG-venlige veje først til Grove Kirke, hvor vi besøgte krigsflygtninge-kirkegården – 1119 flygtninge og 175 tyske soldater ligger begravet her. Et sted til eftertanke….
    Fra Grove Kirke gik turen videre igen ad mindre og hyggelige veje, til vi nåede parkeringspladsen ved ishuset ved Dollerup Bakker. Her blev madpakkerne fundet frem og sat til livs med den smukkeste udsigt ud over Hald Sø. Efter frokosten gik turen videre ind til Viborgs nye attraktion, Thomas Dambo’s trolden Elle – en imponerende skikkelse, som står i grusgraven bag Søndre Skole i Viborg.
    Fra Elle gik turen videre gennem Viborg ned til P-pladsen ved Golf Hotellet, hvor turen sluttede. Vi kvitterede med en plakette til samlingen til Carsten, og en stor tak for en spændende og veltilrettelagt tur. Ligeledes tak til alle, der var med til at gøre det til en hyggelig dag. Vi  fandt skygge under et af de store træer, hvor kaffen blev fundet frem og vi hyggede os en times tid, til det var tid til opbrud.

Midt-Vest Torvetræf juni 2023

Kuling fra nordvest med temperaturer omkring 10-12 grader var heldigvis afløst af mildere vinde – godt nok stadig fra nordvest, men dog med noget højere temperaturer, omkring 20 grader, da mellem 30 og 40 biler trillede ind på Færch torvet denne solrige første aften i juni måned. Det smagte faktisk lidt af sommer, shorts og bare ben var fundet frem, og snakken gik livligt mellem de nypudsede og sommerklare biler. Hos Papatya fik de som sædvanligt lynende travlt, men mon ikke det lykkedes for alle, der havde lyst, at få noget at spise og drikke. Kaffen kunne man jo så nyde under bøgen, – eller derhjemme. Det gode vejr lokkede også en del forbipasserende til torvet, og der blev kigget, snakket, drømt, og taget masser af billeder. Ved 20-tiden var der almindeligt opbrud, og vi kørte hver til sit. Tak til alle, der mødte op, og til alle, der kom og kiggede og gjorde det til en hyggelig aften.


Midt-Vest Torsdagstræf 25. Maj 2023

Det var rigtigt flot solskinsvejr denne torsdag aften, hvor vi havde sat hinanden stævne på havnen i Ringkøbing. Desværre blæste det også en halv pelikan fra nordvest, og temperaturen lod en del tilbage at ønske. Ikke desto mindre dukkede i alt 16 køretøjer op på parkeringspladsen ved Fisk by Strøm, som i dagens anledning havde indvilget i at holde åbent til kl. 19, så de, der ønskede det, kunne få noget at spise.
Og der blev travlhed i køkkenet. De heldige fik en plads inden døre, og vi andre forsøgte at finde de mindst kolde steder at sidde udendørs, og alt, hvad bilerne rummede af tæpper og lignende blev taget i brug. Mens mad og drikke blev fortæret, gik snakken lystigt. Vinterprojekter og sommerplaner blev endevendt, og selv om det kneb med at snakke sig til varmen, hyggede vi os gevaldigt.
Tilbage ved bilerne blev det trods alt snart for køligt, og ved 19.30 tiden var der almindeligt opbrud. Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Midt-Vest Picnictur Lørdag den 6. maj 2023

Anne Marie og Jesper Skipper havde påtaget sig at planlægge MG picnicturen i MidtVest området denne forårsdag i maj, og det havde de gjort virkelig godt – kun et enkelt punkt på ønskelisten var desværre udsolgt: sol og varme. Det gik nu ikke ud over humøret, som var højt hele dagen. Vi mødtes i alt 13 biler ved Bundsbæk Mølle kl. 10.15, og efter velkomsten satte vi kursen ad hyggelige veje mod Lønborg Kirke, hvor der var en kort pause, mulighed for at benytte toiletterne ved kirken, og ikke mindst at nyde den fantastiske udsigt over Skjern Enge.
Fra kirken gik turen videre forbi Egvad Kirke, Ådum og Okslund, inden vi landede ved Knaplund Distillery, hvor Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen driver et mikro-destilleri, samt ferie- og kursuscenter inspireret af utallige ture til USA, – og ikke mindst – amerikanske destillerier. Vi havde fået lov til at indtage teltet, hvor vi kunne nyde vores medbragte kaffe. Efter at have delvist genvundet varmen med kaffe og medbragte ostemadder, fortalte Karl om destilleriet og uddelte smagsprøver på både ”motorolie” og karamellikør, – og således inspireret kunne vi besøge butikken og forsyne os. Der blev langet ikke så få flasker motorolie, chain oil, og andre gode sager over disken, inden vi igen entrede bilerne og fortsatte turen. Selvfølgelig var smagsprøverne afpassede, så ingen risikerede at køre med for meget olie i blodet. Et besøg på Knaplund kan absolut anbefales – tjek deres hjemmeside og se de mange arrangementer i løbet af året.
Fra Knaplund fortsatte turen, igen ad små, krogede og hyggelige veje over Stakroge, forbi Skarrildhus, gennem Arnborg, forbi Søby brunkulsmuseum og Søbylund, over Kølkær til vi landede på Haugevej 40, hvor Anne Marie og Jesper bød indenfor i den gamle stald, som var restaureret og omdannet til ”herreværelse” med bar, langbord og sofagruppe, engelske flag og en mængde interessante og sjove effekter. Her var en dejlig varme, og snart var alle bænket og kastede sig over de hjemkøbte, lækre sandwicher og de hjembragte – direkte fra England – ”Old Speckled Hen” – kan det blive mere MG?
Efter en dejlig frokost var der ”fri leg” – ud at kigge i lade og værksted, hvor både igangværende og ventende projekter kunne besigtiges, andre benyttede lejligheden til at gå en tur rundt i den kæmpemæssige have med søer, skov og masser af stier på kryds og tværs. For mange år siden var der blevet gravet brunkul i området, hvilket havde resulteret i det spændende landskab med kuperet terræn og søer. Et dejligt sted.
Da vi havde set os mætte, stod Anne Marie klar med kaffe og kage, og snakken fortsatte. Vi kvitterede med et pubmødeskilt til samlingen, og ved 16-tiden var der almindeligt opbrud. En stor tak til Anne Marie og Jesper for en veltilrettelagt, spændende og hyggelig tur, og til alle deltagerne, som trodsede vind og vejr og gjorde det hele til en dejlig dag.


Midt-Vest Torvetræf maj 2023

Det var temmelig køligt og blæsende på denne torsdag i maj, hvor sæsonens første torvetræf skulle løbe af stabelen. Men solen tittede faktisk frem, og i løbet af aftenen lagde mere end 20 køretøjer vejen forbi Færch Torvet til snak og dækspark. Papatya var godt besøgt, og vi fik både varmen og stillet sulten og tørsten, inden vi igen vovede os ud i det fri. Der blev snakket og kigget, og en enkelt motorhjelm måtte op, så alle, der havde lyst, kunne ”kloge” i hvad og hvorfor og hvorfor ikke. Ved 19.30 tiden var der almindeligt opbrud, og vi vendte næserne hjemad mod varmen og en tiltrængt kop kaffe. Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Midt-Vest klubaften marts 2023

Ikke mindre end 38 personer deltog i sæsonens sidste klubaften denne sidste torsdag aften i marts. Finn, Mogens og Carsten fra MG Sport havde tilbudt at komme og vise et par af de deltagende biler frem og fortælle om MG Sport. Finn’s hvide Midget og Mogens’ ”Tuesdays Boys” røde ditto blev vist frem indenfor porten i Autogalleriet, og der blev fortalt om regler, krav og ikke mindst oplevelser og hygge ved at deltage i MG Sport. Godt afkølede fandt medlemmerne ind til mødelokalet, hvor suppen var klar, og der blev gået til aspargeserne og kødbollerne, mens den gode smag blev skyllet ned med en øl eller vand – alt sammen sponseret af klubkassen. Da maverne var fyldte, fortsatte Carsten programmet med at vise billeder og fortælle om sin rolle som official i MG Sport, krydret med flere anekdoter fra løbene. Vi sluttede af med kaffe og småkager og masser af snak – nu er vi klar til at skulle ud at køre – hvis lige vejret kunne arte sig. Mon ikke også der blev hvervet et par fremtidige deltagere i MG Sport i løbet af aftenen.  Et par opfordringer til at deltage i generalforsamling, messe i Fredericia, MG klub-løbet, og picnictur nåede vi også at få med – det lover godt for den kommende sommersæson.
Tak til Carsten, Mogens og Finn for en sjov og spændende præsentation af MG Sport, til klubkassen for dejlig suppe, kaffe og kager, og til alle fremmødte for en hyggelig aften. Vi ses derude!


Midt-Vest klubaften februar 2023

Det oprindeligt planlagte foredrag denne aften måtte desværre aflyses på grund af sygdom, men vender stærkt tilbage til efteråret. Til gengæld tryllede Carsten med kort varsel et alternativ frem, og de 25 fremmødte medlemmer fik en spændende aften sammen med Jan og Harald Søndergaard fra Ikast Motor Klub. De to brødre er inkarnerede rally- og orienteringsløbs-entusiaster og holdt et spændende foredrag om deres deltagelse i dette års Rally Monte Carlo Historique – ikke som rallykørere, men som opmålere og ispiloter. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for i hvert fald de af os, som ikke anede, hvad disse to jobbeskrivelser dækkede over. Desværre kunne man ikke få projektoren i klublokalet til at spille, som den burde, så Carsten måtte af sted efter et fjernsyn, som kunne fremvise de billeder og videoer, som Jan og Harald krydrede deres fortælling med. Jan startede med at fortælle om opmålingen af ruten, hvorefter der var kaffe, vores berømte franskbrødsmadder, og Birgittas lige så berømte bil-pyntede kage. Da sulten og tørsten var stillet, fortsatte Harald med at fortælle om, hvad det indebar at være ispilot. Carsten kvitterede på klubbens vegne med et par flasker god MG vin til hver af de to foredragsholdere, og der var almindeligt opbrud ved 22-tiden. Tak til Carsten, Jan og Harald og til alle fremmødte for en hyggelig og spændende aften.


Midt-Vest klubaften januar 2023

Det passede lige med en bordfuld, da 2023’s første klubaften løb af stabelen. 19 personer til 3 franskbrød og to store fade med spændende og velsmagende kage, som Bent Maler’s Marianne syntes vi skulle fejre det nye år med. UHM!! Alt imens der blev gjort indhug i vådt og tørt, gik snakken omkring bordet, og hyggen var i højsædet. Vi gjorde alle, hvad vi kunne, og alligevel var der både franskbrødsmadder og kage til overs, som efterfølgende blev fordelt med rund hånd. Tak til Marianne for dejlig kage, og til alle fremmødte for en hyggelig aften.