2019 Billeder

Midt-Vest juleafslutning 28. november 2019

Der var dækket op til 40 personer og julepyntet ved de store borde, og duften af gløgg og æbleskiver kildrede næserne på de fremmødte. Vi var snart bænket omkring bordene, og inden kanderne med gløgg gik rundt, tog vi lige den traditionelle MG julesang, så rusten var banket af stemmerne.
Gløgg og æbleskiver forsvandt som dug for solen, alt imens snakken gik. Og snart fandt banko-folkene plader og brikker frem til en god gang julebanko. Enkelte skulle have ekstra brikker at flytte med, men i det store og hele gik det helt efter bogen, og der blev delt gevinster og sidegevinster ud med rund hånd.
Da alle præmier var uddelt, var det tid til kaffe og småkager, – og til at gøre lidt juleindkøb, hvis man kunne bruge en lyttenisse eller en glasting. Birgitta og Kirsten havde taget et udvalg af kreativiteter med, og der var flere, der benyttede lejligheden til at erhverve en gave til sig selv, eller måske en værtinde- eller venindegave.
Efter en rigtig hyggelig aften var der almindeligt opbrud ved 22 tiden. Tak og glædelig jul og godt nytår til alle de fremmødte, til køkkenholdet for sublim betjening, og til klubholdet for en godt tilrettelagt aften.

Vi ses i det nye år!


Midt-Vest klubaften 31. oktober 2019           

30 veloplagte medlemmer mødte op til denne klubaften, hvor der stod stumpemarked/bytte-aften på agendaen. Og der blev gået seriøst til sagen. Hvor meget der blev solgt, foreligger der ikke nogen officielle tal på, men snakketøjet var i hvert fald godt smurt hjemmefra, så de var næsten ikke til at drive ind til kaffebordet. Det lykkedes dog til sidst, og mon ikke de fleste var blevet godt tørre i halsen. Kaffe og franskbrødsmadder forsvandt som dug for solen, alt imens snakken fortsatte. Ved 22-tiden var der dog almindeligt opbrud, enkelte havde mere med hjem, end de kom med, andre mindre, og nogen status quo – men alle var vist enige om, at det havde været en hyggelig aften. Tak til de fremmødte, og tak til køkkenholdet for fin forplejning. Vi ses i november til julehygge.


Midt-Vest klubaften torsdag den 26. september 2019

25 klubmedlemmer var mødt op til efterårs- og vintersæsonens første klubaften i Autogalleriet i Herning. 2 repræsentanter for firmaet Meguiars, som specialiserer sig i bilplejemidler, havde sagt ja til at komme og demonstrere deres produkter. Og mon ikke vi alle var imponerede over virkningen af de produkter, der blev anvendt på den til lejligheden fremskaffede motorhjelm, som pænt sagt havde set bedre dage.
Efter demonstrationen var der kaffe med de berømte velsmurte franskbrødsmadder til, alt imens snakken gik, og der blev spurgt og forklaret og handlet produkter. Og skulle der være enkelte, som ikke nåede at få noget med hjem til de lange vinterdage i garagen, kan det nås endnu, enten på nettet, hos én af de lokale bilplejeværksteder, eller på messen i Fredericia.
Claus kvitterede med et par flasker MG vin og en stor tak til Anders og Mads fra Meguiars, fordi de gav sig tid til at komme helt fra Sjælland for at fremvise deres produkter. Vi håber, alle parter havde udbytte af besøget. Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Midt-Vest torvetræf torsdag den 5. september 2019

Der var kommet pæne mængder nedbør i løbet af dagen, så udsigten til et rekordstort fremmøde til aftenens torvetræf var temmelig diset. Det var trods alt blevet nogenlunde tørvejr, og der dukkede da også en 12-15 biler op i løbet af aftenen. Blæsten gik frisk over Storåen´s vande, så vi blev hurtigt afkølede og fortrak til de nærliggende spisesteder for at få varmen og få sulten stillet. Begge dele lykkedes til fulde, og derefter var det tid til sæsonens sidste dækspark og veteran-snak på Færch Torvet, inden vi – igen småfrysende – kørte hver til sit ved 20-tiden.
Tak til alle de, der er mødt op i løbet af sommeren og har bidraget til den gode stemning på torvet. Nu står efterårs- og vintersæsonen for døren, og det er tid til de indendørs sysler i garagen, og til hyggeligt samvær i klublokalet. Vi ses!


Midt-Vest torvetræf torsdag den 1. august 2019

De seneste dage havde budt på lidt af hvert fra hedebølge til skybrud, kuling og sågar haglbyger. Men sidst på torsdag eftermiddag var det lunt og stille, og temmelig skyet, men tørt. Og det fortsatte hele aftenen, endda med enkelte solstrejf, men vi kunne høre på flere af de fremmødte, at der stadig var heftige byger rundt omkring. Ikke desto mindre dukkede 25-30 biler op i løbet af aftenen, og vi havde nogle rigtig hyggelige timer med dækspark, udveksling af sommerferieminder og planer for resten af sommeren, og almindelig hyggesnak. Det var lunt nok til at vi kunne sidde ude og spise, og Papatya  havde endnu en gang travlt i køkkenet. Ved 20-tiden begyndte de første så småt at sive, og snart var der almindeligt opbrud. Tak til alle fremmødte og til de, der kom og kiggede for en hyggelig aften.


Midt-Vest grillaften torsdag 20. juni 2019

For 11. gang havde Ebbe og Claus inviteret til grillaften på Gartnerivej, og traditionen tro var der et pænt fremmøde – ja, der var faktisk deltagerrekord. 52 tilmeldte, dog måtte 4 melde afbud på grund af sygdom, ærgerligt.
Grillen var allerede varm, da bilerne begyndte at trille ind på pladsen, og snart summede det både udenfor og indenfor i Dan Glas’s lokaler, hvor vi igen i år havde fået lov til at sætte bordene op.
Claus bød velkommen, og vi fik os bænket ved de to lange borde.
Bord 1 fik lov at gå i gang med grillen, og snart bredte den liflige duft sig, og tænderne løb i vand. Edith og Inger havde igen fremtryllet et bugnende salatbord, ligesom der var flutes ad libitum, så det var bare at gå i gang. Og det gjorde vi, alt imens snakken gik om planerne for sommeren og meget andet.
Da alle var mætte, var det tid til aftenens motion, nemlig ”sæt dig-banko”: Alle får en spilleplade, hvorefter alle rejser sig. Efterhånden som der råbes numre op, sætter man sig, hvis nummeret findes på éns plade, og den sidste, der står op, har vundet.
Efter at have fået rørt bentøjet, var det tid til kaffe og Ingers lækre kager, som forsvandt som dug for solen. Og traditionen tro var der også fællessang på programmet, et par skønne sange fra højskolesangbogen.
Aftenen sluttede med overrækkelse af MG-plaketter til Ebbe og Claus, og et bragende bifald til dem og til Edith og Inger, som på bedste vis endnu engang havde sørget for en rigtig hyggelig aften for os alle. Tusind tak til dem, og til alle fremmødte for en rigtig hyggelig aften.


Midt-Vest besøg på Karup Flymuseum (Gedhusmuseet) torsdag den 13. juni 2019

Bent og Marianne havde inviteret alle interesserede til et besøg på flymuseet i Karup denne torsdag aften, hvor vejrguderne var i det blidere hjørne med sol, ca. 20 grader og en jævn vind. Vi var 7 biler, der fulgtes ad fra Holstebro, og da vi ankom til pladsen foran museet var der allerede godt fyldt op. I alt 16 biler m/30 personer dukkede op til rundvisningen, som ikke mindre end 3 guider stod parate til at tage os med på. Bent startede med at aflevere den indsamlede entré, samt en flaske som tak for, at de havde lyst til at bruge en aften på os. Efter en kort introduktion blev vi delt op i 3 hold, som blev sendt i hver deres retning, så vi ikke kom til at træde hinanden over tæerne. Og det blev absolut en spændende aften med masser af historie og historier, genkendelsens glæde – eller det modsatte, og nostalgi ad libitum. Da vi kom ind i huset, hvor de mere skrøbelige ting som fotografier, tøj, souvenirs fra flygtningelejrene, skrivemaskiner, radar og meget andet grej var udstillet, var der flere, der kunne sige: jamen, det er jo min gamle befalingsmand, ham dér! En rigtig interessant og lærerig rundvisning.
Vi takkede de tre raske gutter for et par spændende timer, og blev lukket ud til bilerne igen. Her fandt vi stole og termokanderne frem og slog os ned i græsset. Marianne havde bagt lækker kage til alle mand – og flere til. Vi gjorde, hvad vi kunne, men hun måtte alligevel tage to fade med hjem igen. Claus kvitterede for en hyggelig og interessant aften med pubmøde-plaketten til Bent og Marianne, og ved 21.30 tiden var der almindeligt opbrud, og vi kørte hver til sit.
Tak til Bent og Marianne og til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Midt-Vest Torvetræf 6. juni 2019

Denne første torsdag i juni havde været lummervarm og havde i øvrigt budt på spredte tordenbyger og kraftige vindstød. Her sidst på eftermiddagen, hvor veteranerne begyndte at trille ind på Færch torvet var temperaturen blevet mildere, tangerende det kølige, og det samme var vinden. Ikke desto mindre blev torvet besøgt af godt og vel 30 biler i løbet af aftenen. Der blev hygget igennem, og snakken gik lystigt. Dæk blev sparket, motorrum besigtiget, der blev pillet og skruet lidt hist og her, kort sagt: som et torvetræf skal være. Nogle havde kaffen med, andre besøgte Papatya eller et af de andre spisesteder i nærheden, alt imens der blev udvekslet sommerplaner og garagehistorier. Ved 20-tiden var der almindeligt opbrud. Tak til alle fremmødte for en rigtig hyggelig aften. Husk, at næste torvetræf først er torsdag den 1. august – men vi ses sikkert inden da, måske til udflugt, grillaften, eller på landevejen. Rigtig god sommer.


Midt-Vest Picnictur lørdag 25. maj 2019

Der var lagt op til et spændende program på denne maj-lørdag, hvor Hans Jørgen Søndergaard havde inviteret på picnictur i det Midtjyske. I alt 13 biler dukkede op hos Martin i Ådum, hvor turen startede kl. 10. Martin havde slået portene op og fortalte om sin store samling af veteranbiler, spillemaskiner og andre gode sager, som nok kunne få tænderne til at løbe i vand hos gæsterne.
Flere af bilerne blev startet op, så vi kunne nyde lyden og synet af de gamle motorer, og pigerne fik deres egen helt specielle oplevelse, da brandbilen gav et højlydt pift efter dem.
Flere af biler har deltaget i den nye storfilm ”Krig og kærlighed”
Ved 11:15 tiden kvitterede Hans Jørgen for fremvisningen med lidt godt til ganen, og vi satte kursen mod næste stop på turen, Skaven Strand, hvor de medbragte madpakker blev sat til livs i madpakkehuset, men snakken gik livligt imens.
Vinden var kølig, så vi krøb godt sammen på bænkene, men humøret var højt, og snart gik turen videre mod Skjern, hvor vi besøgte Brian Poulsen, som havde slået dørene op til sin spændende samling af veteranbiler, både færdige og igangværende projekter, som blev studeret og beundret, mens Brian fortalte. En imponerende samling, og et imponerende arbejde både med bilerne og med de flotte lokaler. Hatten af for det – og også her overrakte Hans Jørgen et par flasker god vin med lidt til den søde tand som tak for fremvisningen.
Sidste stop på turen var hjemme hos Hans Jørgens søn Svend Erik, hvor de to i fællesskab er i gang med restaureringen af en Jaguar XK140 fra 1956 i Svend Eriks flotte garage. Vi fik historien om, hvordan de to havde fundet Jaguaren i Sverige, om auktionen, som var lige ved at blive lidt for spændende, men det lykkedes til sidst, så Jaguaren kunne komme i hus, og projektet kunne begynde at tage form.
Et spændende projekt, som nok kan beskæftige de to i nogle år fremover. Vi håber at få lejlighed til at se det færdige resultat.
Da alle havde set sig mætte, var det tid til kaffe, kage og is, alt imens snakken fortsatte omkring bordene. Som tak for en spændende og hyggelig dag overrakte Erik årets pubmøde-plakette, som vi håber kan finde plads på væggen i garagen.


Midt-Vest aftentur onsdag den 15. maj 2019

Til Præstbjerg Naturcenter, vejret var fint, for nogle skyfrit med sol og andre en himmel dækker af lammeskyer, afhængigt af om men kom fra nordvest eller sydøst. Der var mødt 13 MG biler op. Nogle havde aldrig været på stedet, der lå højt og meget smukt i et bakket lynglandskab med spredte træbevoksninger. Der var udsigt ned over den lille Præstbjerg sø. Der var en moderne centerbygning med en fin lille udstilling om naturen og kulturen i området. Der er afmærkede gang- og ride ruter i området. På stedet er der toiletter, legeplads, overdækket madpakkehus, bålplads med grill, borde og bænke. Der er også mulighed for overnatning med telt eller i shelter.
Efter at nogle havde travet lidt rundt i området, og andre havde hyggesnakket og set lidt på udstillingen, var skyerne forsvundet, og vi bænkede os ved bordene med vores medbragte kaffe. Inden vi havde set os om, var det blevet tid til opbrud ved knap 21-tiden. En hyggelig og fin aften.


Midt-Vest Torvetræf torsdag 2. maj 2019      

På trods af, at solen skinnede, var det bidende koldt denne torsdag aften i maj, hvor årets første torvetræf løb af stablen.  Ikke desto mindre dukkede mellem 25 og 30 køretøjer op på torvet, og stemmebåndene blev motioneret, vinterens projekter blev beskrevet, og sommerens planer luftet. Der var absolut ikke rift om de udendørs pladser på Papatya, men heldigvis var der god varme og god mad inden døre, og det var der en del, der benyttede sig af. Med et tænderklaprende ”tak for i aften” og ønsket om en god og varm sommer, var der almindeligt opbrud ved 20-tiden, og vi satte kursen hjemad mod et tæppe om benene og en kop varm kaffe. Tak til alle, der trodsede vejrguderne og var med til at skyde sæsonen i gang.


Midt-Vest klubaften 28. marts 2019               

Knapt 50 suppe- og kagesultne og forårsklare medlemmer mødte op denne torsdag aften i marts, hvor det duftede af forår derude, og hvor vintersæsonens sidste klubaften skulle løbe af stablen.
Der var aspargessuppe i litervis med suppehorn, og der blev spist op til sidste asparges – stor ros til suppemageren. Efter suppen blev kaffen fundet frem – og fade med lækker kage, sponseret af Else og Bjarne Simonsen fra Lemvig. Og alt imens alt dette blev sat til livs, gik snakken livligt. Vinterens projekter blev beskrevet og sommerens planer luftet – og det skorter ikke på muligheder for at få de gamle biler luftet, der er masser af arrangementer i kalenderen, så det er bare at komme i gang. Og mon ikke vi alle ser frem til en dejlig varm og solrig sommer med masser af kilometer i hjulene.
Det blev en rigtig hyggelig aften med masser af snak, god mad og drikke, og spændt forventning om den kommende sæson. Tak til alle fremmødte, til køkkenholdet og klubholdet, og til kagebagerne. Tak for endnu en fin vintersæson – og vi ses derude i løbet af sommeren.


Midt-Vest klubaften torsdag den 21. februar 2019

Godt og vel 30 medlemmer mødte op denne torsdag aften, hvor pensioneret luftkaptajn Svend Donby ville fortælle om sin karriere indenfor luftvåbnet, som blev afløst af en periode som kaptajn i SAS, som igen blev afløst af en hæsblæsende aktiv pensionisttilværelse. Og det blev en spændende aften. Et interessant og levende foredrag med masser af facts og historik om et spændende liv i flyvevåbnet, som jagerpilot, instruktør og senere som kaptajn på passagerfly i SAS, alt sammen krydret med masser af humor og anekdoter. I pausen fik tilhørerne smurt stemmebåndene, mens kaffe og franskbrødsmadder blev sat til livs, og efter pausen fik vi et indblik i, hvordan man lever et aktivt pensionistliv med lokalpolitik og et utal af andre engagementer i foreninger og bestyrelser.
Vi kvitterede for det spændende foredrag med et par flasker god MG-vin, og der var gang i snakketøjet mens bordene blev ryddet, og opvasken klaret. En stor tak til Svend Donby for et spændende og morsomt foredrag, til alle fremmødte og til klubholdet for endnu en hyggelig klubaften.


Midt-Vest klubaften 31. januar 2019 

34 forventningsfulde medlemmer mødte op i klublokalet til årets første klubaften. Der var planlagt et foredrag af pensioneret luftkaptajn Svend Donby, men han havde desværre måttet melde afbud af familiemæssige årsager. Til gengæld har han lovet at komme i februar, hvor vi så har flyttet klubaftenen fra den 28. til den 21., så det kan passe med hans kalender.
Og da vi i februar havde planlagt, at Claus og Erik skulle fortælle og vise billeder fra 2018-turen til Goodwood, blev dette i hast rykket frem til denne aften i stedet. Og selv om det var med kort varsel, gjorde de det rigtigt godt. Masser af billeder og video’er fra turen, som bød både på Cotswold Motor- and Toy-Museum, besøg på Morgan-fabrikken, og sidst, men absolut ikke mindst: 2 dage på Goodwood Revival. 4 dage med masser af indtryk, spændende, sjove og interessante oplevelser og masser af hyggeligt samvær. Mon ikke flere af publikum blev inspirerede til en Englands-tur – det kan absolut anbefales.
Mellem Morgan-Fabrikken og Goodwood fandt vi kaffen og de berømte franskbrødsmadder frem, og der var tid til hyggesnak inden sidste afdeling af fortællingen. Og hygge snakken fortsatte også efter, at det sidste billede tonede ud. Tak til alle fremmødte, til Claus og Erik for spændende billeder og fortælling, og til klubholdet og køkkenholdet for en hyggelig aften.