2015 Billeder

Midt-Vest julehygge torsdag den 26. november 2015

Der var fuldt hus, da årets sidste klubaften løb af stablen. Køkkenet bugnede af æbleskiver, gløgg’en simrede på komfuret, og kaffen blev brygget, mens der blev udvekslet juletips og tricks blandt pigerne. Imens kunne drengene i ro og fred gøre jule-indkøb i klubshoppen – eller måske blive inspireret til et juleønske eller to. Bøje og Carsten havde fyldt hele klublokalet med ting og sager, så der var rige muligheder for både kig og køb.
Jørgen Hansen bød velkommen og opfordrede lige en ekstra gang til et kig ind til klubshoppen, inden det var tid til gløgg og æbleskiver. Gløgg-kanderne blev svunget som til en anden oktoberfest, og der blev gået til skiverne. Herligt! Som traditionen byder, var det herefter banko-tid. Jørgen var opråber, og Helen sørgede for, at alt gik rigtigt til. Efter spillet gik snakken lystigt, mens kaffen og småkagerne gik rundt, kun afbrudt af vores traditionelle jule-fællessang. Ved 22-tiden var der almindeligt opbrud efter en helt igennem vellykket aften.
Tak til klubholdet, til køkkenholdet, til Bøje og Carsten og til alle fremmødte for en sjov og hyggelig aften. Og tak til initiativtagerne, kagebagerne, hjælperne, og i øvrigt alle, der er med til at gøre både klubaftenerne, men også sommeraktiviteterne i midt-vest til velbesøgte, hyggelige, sjove, lærerige og spændende begivenheder.
Glædelig jul og godt nytår!


Besøg hos VW- og Retro Museum i Ulfborg torsdag den 12. november 2015

VW-Team-Andersen, alias Sussi og Carsten havde tilbudt MG klubben at åbne dørene til deres VW- og Retro Museum i Ulfborg torsdag aften den 12. november 2015. Og det blev en rigtig hyggelig, sjov og nostalgisk aften. De mange deltagere blev delt op i to hold – det ene fulgte efter Carsten ”over til bilerne”, og det andet hold startede sammen med Sussi i Retro-afdelingen. Efter en times tid byttede holdene, så alle nåede at se det hele og kunne følge med i de mange historier og anekdoter, som var knyttet til både bilerne og til de mange fine ting, som fik mange ”neejj, den kender jeg da hjemmefra”, eller ”sådan én havde min mor også” eller ”Av, bare jeg da aldrig havde smidt den væk” med på vejen.
Bilerne var et kapitel for sig. Fantastisk velholdte og flot istandsatte med respekt for detaljerne og originaliteten. Og selvfølgelig hørte der en historie til dem alle. På liften stod det igangværende projekt: en VW transporter med lad, tidligere ejet af Vejgaard Møbler, – som også drev bedemandsforretning. Ja, en ”sjov” blanding, men ikke desto mindre rigtigt. Vi så billeder af bilen med en kiste på ladet, smykket med blomster. Og bilen var selvfølgelig på vej til at blive lige så flot som de andre i samlingen. Der blev udtrykt stor beundring og respekt for det kæmpe arbejde, der var lagt i projektet, både med bilerne, og med museet som helhed.
Efter rundvisningen var der kaffe med flotte pålægsmadder og hjemmebagt kage, og de, der havde lyst, kunne købe øl og vand i baren. Snakken gik livligt omkring bordene, indtil det var tid til opbrud ved 22-tiden. Tak til Sussi og Carsten for en helt igennem vellykket aften, og for flot forplejning, og tak til Claus for at tage initiativet til at kontakte Sussi og Carsten. Vi kan anbefale alle at lægge vejen omkring Industriarealet 10 i Ulfborg. Der er åbent onsdage fra 16 til 20, eller efter aftale. Det er i dén grad et besøg værd.


MG Midt-Vest klubaften i Autogalleriet, den 29. oktober 2015

Næsten 30 medlemmer mødte op, da Mikael Pedersen fra Millers Oil fortalte om firmaets produkter og gav gode råd om motor- og gearkasseolier, additiver, kølervæske og meget mere. Og mens kaffen med Ghita’s håndsmurte ”franner” og hjemmebagte kage blev rettet an, var der mulighed for at købe Millers produkter med MG-rabat, og det var der en del af de fremmødte, der benyttede sig af. Derefter gik snakken livligt omkring bordene, indtil det var tid til almindeligt opbrud ved 22-tiden. Tak til Mikael og til hele klubholdet for en informativ, hyggelig og velgennemført aften.


MG Midt-Vest klubaften 24. september 2015

22 personer mødte op til vinterens første klubaften i AutoGalleriet. Der var desværre kun nogle få der havde valgt at tager dele med til aftenens – stumpemarked & bytte aften. Der blev handlet lidt og givet forskellige effekter væk, mest søgning var der til det udvalg af forskellige LED pære Claus solgte, og som han også vil have med på de kommende klubaftener i vinterens løb. Ind i mellem handlerne blev der snakket, drukket en øl/vand og delt forskellige tips & tricks. Ved 20.30 tiden indkaldte Gitta & Helen til deres frisk smurte franskbrødsmadder, kaffe/the og snakke gik fortsat lystig frem til ved 22 tiden, hvor der blev almindelig opbrud.
Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften samt Gitta & Helen for køkkenarbejdet.


Sensommermarked på Nørre Vosborg 19.-20. september 2015

Lørdag og søndag var MG’er og Lidenlund-biler med til at kaste glans over sensommermarkedet på Nørre Vosborg. Man havde lokket med kaffe/the ad libitum og lækre madpakker til de fremmødte, og da vejret også viste sig fra sin bedste sensommerside, var der jo ikke så meget at betænke sig på.
De gamle biler vakte stor interesse hos publikum, og der blev spurgt og fortalt, taget billeder og sparket dæk, alt imens de mange boder med alt fra lokale fødevarer – kød, pålæg, ost, brød, vin, øl mm til pudsecreme, haveplaner minksjaler og keramik var velbesøgt.
Tak til Nørre Vosborg for et par hyggelige dage.


MGA’s 60 års fødselsdagsfest i Autogalleriet, Herning lørdag den 19. sept. 2015

Ca. 25 MGA’er og en del andre Mg’er fandt vej til Autogalleriet, som sammen med MG Klubben havde arrangeret 60 års fødselsdagsfest for MGA’en. Vejret var pænt for årstiden, og de fleste af os kom frem i tørvejr. De fremmødte MGA’er blev anvist parkering i Galleriets haller, hvor der var mulighed for at beskue både dem og alle de andre spændende og flotte biler, som har faste pladser i Galleriet. Vi blev budt velkommen af Autogalleriets formand, og dernæst af Gert Jørgensen på MG klubbens vegne. Der var kaffe på kanderne, klubshoppen havde sat butikken op, og der blev kigget, snakket, hygget, handlet og sparket dæk indtil kl. 11, hvor Gert holdt et spændende foredrag om MGA’ens historie i Galleriets kantine. Det gav tilhørerne så god appetit, at pølseholdet efterfølgende flere gange måtte bede om time out, så de kunne nå at få flere pølser varme, inden de blev revet over disken. Men mon ikke alle til sidst blev mætte. Da alle havde fået stillet sulten, blev MGA’erne linet op til afgang mod Elia, Ingvar Cronhammar’s ildsprudlende kunstværk, hvor der var fotosession. Mens dette foregik, var der travlhed i køkkenet, og da bilerne kom tilbage var kaffe og kage klar til indtagelse.
Tak til arrangørerne for en hyggelig dag, og til kagebagerne for dejlig kage til kaffen.


En official’s oplevelse af Midt-Vest løbet lørdag den 12. september 2015

Carsten Thorgaard havde taget endnu en udfordring op, da han sagde ja til at arrangere Midt-Vest løbet i klubmesterskabsrækken. Og mon ikke det var vel-gennemarbejdet og planlagt i alle detaljer, så vi, der havde tilbudt at give en hånd med, skulle bare stille en time før løbsdeltagerne ankom. Vi fik stillet sulten og tørsten, alt imens der blev uddelt rekvisitter og direktiver for de forskellige poster. Intet var overladt til tilfældighederne, og alt blev afviklet i god ro og orden.
Vi havde den første post, hvor deltagerne på tid skulle samle 10 forskellige skruer og møtrikker. Det foregik foran Westergaards Hotel i Videbæk, og næppe var vi ankommet i det lidt små-fugtige vejr, før der var stillet parasoller op, kaffen var klar, og der var tæpper at sidde på og tage om sig, hvis man frøs. Sikke en service!
Da alle deltagerne havde fået deres klip og var fortsat til post 2, kørte vi til Autogalleriet i Herning, hvor der var frokost, og hvor deltagerne desuden fandt post 3. En lækker og kæmpestor sandwich ventede, incl. øl eller vand. Der var vist ingen, der gik sultne derfra.
Vi havde også trukket post 4, sammen med Asbjørn, så vi var snart på farten igen. På p-pladsen ved brunkulsmuseet i Søby skulle vi placere 2 stænger med en afstand af 170 cm. Her imellem bandt vi minebånd i passende højde over jorden. Opgaven gik på at køre så tæt som muligt på båndet – uden at røre det. Afstand på 10 cm eller derover gav 10 klip, og det samme gjorde det, hvis man rørte båndet. Lad os bare nøjes med at sige, at saksen blev brugt flittigt.
Da de sidste havde fået pyntet scorekortet, fulgte vi ruten til endestationen, Øster Holmgaard, hvor den sidste post var klar hos Ghita, og hvor der var kaffe og dejlige omgivelser at nyde inden aftensmaden.
Maden var rigtig lækker, og der blev snakket og hygget igennem under spisningen. Efter middagen var der præmieoverrækkelse. Der blev delt rigtig mange præmier ud, og klappe-musklerne fik en omgang. Ved 19.30-tiden var der almindeligt opbrud. Alle var enige om, at det havde været en helt igennem vellykket, hyggelig og sjov dag. En stor tak til Ghita og Carsten for et kæmpe arbejde med arrangementet.


Sæsonens sidste veterantræf på Færch Torvet torsdag den 3. sept. 2015

Vejrguderne gjorde deres bedste for at stikke en kæp i hjulet for sæsonens sidste træf, – men ikke desto mindre dukkede i aftenens løb mere end 30 biler op, hatten af – og tak for det. Igen i aften dukkede nye op, som vi ikke har set før – det er dejligt, og med til at give blod på tanden til endnu en sæson.
Pizzeriaet var godt besøgt – der var både mad til maven og varme til kroppen, og efter et godt måltid var vi klar til mere snak og dækspark. En hyggelig aften og en god afslutning på en fin sæson. Nu ser vi frem til efterårs- og vintersæsonens besøg i klublokalerne i Autogalleriet i Herning – første gang allerede om 3 uger.
Tak til alle, der kiggede forbi i løbet af sommeren.


MG  Midt-Vest Torvetræf på Færch Torvet i Holstebro torsdag den 6. august 2015

Endelig kom sommeren også til Holstebro, og det skulle fejres! Mere end 50 biler og adskillige publikummer lagde vejen forbi Færch Torvet denne aften. Mange af de kendte, men også denne gang nye biler og nye ansigter. Dejligt!
Der blev sparket dæk, snakket, hygget, byttet ferie-tips og –tricks, og madstederne på og omkring torvet havde travlt. Det blev en rigtig hyggelig aften, som først sluttede, da solen var ved at gå ned. Tak til alle fremmødte for en dejlig sommeraften.


Sommermesse på Pallisbjerg lørdag den 1. august 2015.

Ca. 30 biler med kørere og co-drivere stillede op, da Pallisbjerg havde inviteret til sommermesse lørdag den 1. august. Vejret var rimeligt, sommeren 2015 taget i betragtning – kun enkelte dråber omkring middagstid, men om eftermiddagen klarede det op, og temperaturen sneg sig opad mod de 18 grader. Der var stor interesse for de gamle  biler, som blev fotograferet og studeret efter alle kunstens regler.
Ind imellem var der tid til at tage en tur omkring boderne, som bød på diverse kunsthåndværk, fødevarer, haveinspiration og tilbehør, duftevand, vindmøller og meget mere. Dørene var åbne til både hovedbygning og fløje, og der var livlig trafik hele dagen. Aktiviteterne blev krydret med herlig, levende musik fra Let’s Dance Band – svært at sidde stille til.
Pallisbjerg kvitterede for vort besøg med et lækkert måltid bestående af supermørt kød fra lokalt kødkvæg, forskellige salater og tilbehør, og drikkevarer. Tak for det!
En spændende og hyggelig dag i smukke omgivelser. Tak til Pallisbjerg for invitationen og for en dejlig dag.
Se mere på Pallisbjerg’s facebookside: http://da-dk.facebook.com/pages/Pallisbjerg/458498527568411 eller hjemmeside: http://www.pallis-bjerg.dk/sommermesse/


Midt-Vest Grillaften torsdag den 18. juni 2015

For 7. år i træk havde Ebbe og Claus inviteret til grillaften i lokalerne på Gartnerivej i Holstebro. Det lunefulde danske sommervejr lod noget tilbage at ønske, men ikke desto mindre kunne de 47 tilmeldte personer præstere en flot række på 15 nypudsede MG’er i aftenens anledning. Claus havde tændt op i grillen, og Edith og hendes hjælpere havde igen præsteret et lækkert salatbord og et bugnende kagebord til kaffen.
Snakken gik, mens der blev grillet, spist og drukket, og da maverne var fyldte, var der flere festlige indslag. Ebbe havde fundet nye vittigheder frem fra humørpilleglasset, og Claus præsenterede en tipskupon, som vi da var nogle, der havde lidt besvær med. Carsten blev den stolte vinder med 12 rigtige. Stort til lykke!
Senere på aftenen var det tid til fællessang. Jo, der blev hygget igennem, og vi sender en stor tak til Ebbe, Claus, Edith, Inger, Kirsten og alle hjælpere og deltagere for en rigtig vellykket aften.


MG Midt-Vest Torvetræf på Færch Torvet i Holstebro torsdag den 11. juni 2015

Vejrguderne kompenserede for et køligt og vindblæst maj-træf, da der igen var torvetræf den 11. juni.
Solskin, lunt og stille, lige en aften for gamle biler og deres sommer-hungrende ejere.
Og der kom faktisk ikke mindre end 60 af slagsen, så snakken gik livligt, dæk blev sparket, og tips og tricks blev byttet med godt humør.
Tak til alle fremmødte for en hyggelig aften.


Klassisk Køredag fredag 5. juni 2015

Der var flot fremmøde, da Carsten Thorgaard traditionen tro havde indbudt til klassisk køredag, i år med start fra Fritidscentret i Videbæk.
Det ellers ikke eksisterende sommervejr viste sig fra sin smukkeste side, og der blev snakket, sparket dæk, spist pølser og udvekslet sommerplaner, indtil starten gik ved 13-tiden.


MG Midt-Vest Torvetræf på Færch Torvet i Holstebro torsdag den 7. maj 2015

25 biler med fører og passager trodsede det mildt sagt kølige forårsvejr og fandt vej til sæsonens første torvetræf på Færch Torvet i Holstebro. Flere af de fremmødte kunne fortælle om kraftige byger undervejs, men på mirakuløs vis var der tørvejr på torvet hele aftenen. Der blev snakket, beundret, fortalt, sparket dæk og udvekslet erfaringer, inden det meste af flokken sivede hen mod pizzeriaet, hvor man først og fremmest kunne få varmen, og dernæst sulten og tørsten stillet.
Der var forholdsvis tidligt opbrud, men alligevel var det flot, at så mange mødte frem.


Virksomhedsbesøg hos Creativ Company i Holstebro torsdag den 16. april 2015.

En pæn del af de 30 tilmeldte MG’ere havde valgt at trodse de lave temperaturer og den friske forårsvind og ankom i nypudsede og klargjorte MG’er, da Peter Jepsen havde arrangeret virksomhedsbesøg hos Creativ Company i Holstebro.
Peter Jepsen´s mangeårige ven, Peter Nørgaard, som er én af indehaverne af firmaet, havde tilbudt at bruge en aften på at vise og fortælle os om virksomheden og – ikke mindst – om filosofien bag, og om den organisation, som Peter Nørgaard har været med til at stifte, som hedder ”Code of Care”
Og mon ikke vi alle gik hjem med en del at tænke over. For ud over, at virksomheden, som sælger hobbyartikler over det meste af verden, altid har haft sorte tal på den økonomiske bundlinie, ja så arbejder de også meget målrettet med en hel masse andre bundlinier, – arbejdsglæde, socialt engagement, trivsel, personlig udvikling, og meget andet. For eksempel har man bestemt, at 15% af arbejdsstyrken skal udgøres af mennesker, som befinder sig ”på kanten af arbejdsmarkedet” Og man kan vist roligt sige, at også det har de haft succes med. Det var en meget engageret, entusiastisk og inspirerende virksomhedsleder, der fortalte om historie og strategi, krydret med eksempler på nogle af de mange solskinshistorier, der var kommet ud af, at man var med til at give nogen en chance.
Det blev en rigtig spændende aften med godt til både øjne, ører og maven. En stor tak til Peter Jepsen for initiativet, og til Peter Nørgaard for et rigtig god oplevelse, som gav stof til eftertanke. Og til sidst kan vi da lige opfordre alle til at efterleve motto’et: “Mere care, mindre mig”


MG Midt-Vest Klubaften 26. marts 2015

Sæsonens sidste klubaften blev lidt af et tilløbsstykke.
Over 40 trofaste MG’er var mødt op i klublokalet til aspargessuppe ad libitum.
Klubholdet havde fundet midler på kistebunden til suppe med tilbehør, et godt initiativ. 🙂

Der blev snakket og hygget igennem over suppen.
Herefter viste Claus MG film fra gemmerne.
Efter en lille times tid tog duften af nybrygget kaffe og udsigten Birgitta’s  hjemmebag over.
Klubholdet benyttede lejligheden til at takke køkken holdet, Birgitta og Ghita, (som har været på prøve :-)) med MG vin.
Tak til alle fremmødte, til klubholdet, og til køkkenholdet, for en hyggelig aften og en rigtig god sæson.
Nu venter vi og MG’erne på, at foråret kommer, og på en forhåbentlig god sommer med mulighed for hyggeligt samvær derude. Vi ses.


MG Midt-Vest klubaften torsdag d. 26 februar 2015

MGCC Midt-Vest klubaften torsdag d. 26 februar 2015.
Dagene er blevet længere, men de er stadigvæk kolde og vinterlige, så igen en rigtig god anledning til at tage til klubaften og mødes med MG vennerne.
Aftenen bød på foredrag med Carl Hellmers fra Kolding, der i øvrigt er mangeårigt medlem af MG klubben. Carl viste billeder og videoer fra Rallye Monte-Carlo Historique 2014. Carl og broderen Poul deltog i en spændende Alfa-Romeo Giulia Super. Løbet gav en hel del udfordinger, som Carl ivrigt indviede os i. For dem var det en præstation blot at gennemføre det 2.500 kilometer ugelange rally, hvilket brøderne gjode uden uheld, flot gået.
Rallye Monte-Carlo Historique er ikke et hyggeløb for folk med flotte gamle biler. Det er et kanon hårdt rally, der kommer op i snedækkede pashøjder på over 1.600 meter over havet og mange steder køres med uopnåelige gennemsnitshastigheder. De gamle biler bruges hårdt, repareres efter løbet, og kommer som regel til start året efter med friske forhåbninger.
Brødrene Poul og Carl Hellmers fra Kjellerup og Kolding, leverede en absolut godkendt præstation. Uden servicemandskab og kun med de dæk, der sad på bilen, kørte de i mål på en placering som nummer 213.
En rigtig spændende aften som blev krydret med de berømte franskbrødsmadder og Mona´s hjemmebag.
En stor tak til Carl for et spændende foredrag, til Mona for dejlig hjemmebag, og til Carsten som havde arrangeret foredraget.


MG Midt-Vest Klubaften torsdag d. 29 januar 2015

MGCC Midt-Vest klubaften torsdag d. 29 januar 2015
Dagene i januar er korte og vinterlige, så der er en rigtig god anledning til at tage til klubaften og mødes med MG vennerne. Det var der 35, der gjorde denne aften, hvor Bjarne Rother holdt foredrag om MGA og Le Mans.
Der blev vist unikke billeder og fortalt om udvikling og fremstilling at MGA prototyper, og de fire MGAér som skulle deltage i Le Mans i 1955.
Om selve løbet, den tragiske ulykke, samt om ud- og hjemturen, som foregik i løbsbilerne. (hjemturen dog uden nr. 42, som kørte galt i løbet, og blev efterladt)
Efter foredraget var der kaffe med de legendariske franskbrødsmadder, og Evelyn´s lækre hjemmebag.
En stor tak til Bjarne for et spændende foredrag, til Evelyn for dejlig kage, og til hele klubholdet for en hyggelig aften.